nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

wortelrösti-burger

aantal 8 | hapje | feestelijk, weekend | |
Deze feestelijke mini burgers zitten vol wortel! Je serveert ze met augurk, rode ui en zure room! Lekker als hapje of iets groter als indrukwekkend voorgerecht!
voorbereiding25 minuten
kooktijd20 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui rode, in ringen
  • 2 tl kummelzaadjes
  • 450 g aardappels vastkokend, grof geraspt
  • 200 g wortel grof geraspt
  • 1 el boter gesmolten
  • 50 g kaas oude, geraspt
  • 125 ml zure room
  • 1 tl mierikswortel geraspt, potje
  • ½ bosje bieslook fijngesneden
  • 1 ei losgeroerd
  • 8 mini afbakbroodjes
  • 4 augurken in lange plakjes
  • handvol babysla gemengd, of mesclun

instructies

Voorbereiden: kan ochtend van te voren

  • Verhit 1 el van de olie op middelhoog vuur en bak de helft van de ui met de kummel al omscheppend 5 min.
  • Week intussen de rest van de ui in ruim ijskoud water en zet weg tot gebruik.
  • Doe de geraspte aardappel en wortel in een theedoek en pers er zo goed mogelijk al het vocht uit. Meng het kummeluimengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het wortelmengsel in een kom om met de boter en kaas. Meng de zure room met de mierikswortel en de bieslook. Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.

Bereiden: begin ± 25 min. van tevoren.

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Roer het ei door het wortelmengsel en verdeel in 8 porties.
  • Verhit de rest van de olie op half hoog vuur in een grote koekenpan en schep de acht porties wortelmengsel erin. Als je geen grote koekenpan hebt, bak ze dan in 2 keer. Maak ze zo rond mogelijk en bak ze in 3-4 min. per kant goudbruin en gaar.
  • Bak intussen de broodjes af en snijd ze doormidden.
  • Giet de ui af en dep droog. Bestrijk de onderkant van de broodjes met de zure room en beleg elk broodje met een burger, rode ui en wat augurk en leg bij elk een klein plukje sla. Serveer met extra room.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosio Brewer, Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
wortelrösti-burger-delicious

Vijf extra receptideeën