Wortel-rozemarijnsaus


vegetarisch
aantal 250 | bijgerecht | doordeweeks, winter, zomer | mediterraan |
Neem de tijd én goede ingrediënten, zo maak je zelf de meest smaakvolle saus, verzekert delicious.friend Eke Mariën. Dit keer rozemarijnsaus, die je maakt met 
kooktijd30 minutes
Afkoelen1 hour

ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 20 g rozemarijn
  • 750 ml wortelsap fles
  • 75 g boter koud, gezouten

instructies

  • Breng de groentebouillon met de helft van de rozemarijn in een grote koekenpan* aan de kook en reduceer naar 250 ml. Zeef de rozemarijn eruit en voeg het wortelsap toe. Breng aan de kook en kook de saus in tot er ± 150 ml over is en de saus stroperig wordt.
  • Ris de overige blaadjes van de rozemarijn en hak ze heel fijn. Roer door de saus en breng tegen de kook. Haal de pan van het vuur en klop de boter er in kleine blokjes doorheen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Inkoken in een koekenpan gaat sneller door het grote oppervlakte waaruit het water uit de saus verdampt. 
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!