nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

visstoof met venkel en saffraan

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Deze visstoof met venkel en saffraan is er een in de categorie: weinig moeite groots effect en smaak! Saffraan en venkel zijn een topcombinatie met vis. De zachte anijsachtige smaak van venkel kan je versterken door op het laatste moment een scheut anijslikeur (zoals pastis) aan de stoof toe te voegen. Ook lekker: laat een takje dragon meestoven. 
kooktijd20 minuten
Stoven10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 envelopjes saffraan
  • 200 ml wijn wit, droog
  • 400 g venkel met groen
  • 2 el olijfolie + extra
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 300 g troskerstomaatjes in stukken
  • 600 g schelvisfilet

instructies

  • Week de saffraan in de wijn. Snijd de groene topjes van de venkel. Snijd de venkel in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de knoflook ±1 min. Schep de venkel erdoor en bak ± 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog ± 3 min.
  • Schenk de wijn met de saffraan in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en leg de vis tussen de groenten. Stoof de vis afgedekt in ± 10 min. net gaar. Hak intussen het venkelgroen grof.
  • Breng de visstoof met venkel op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met het venkelgroen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Styling en fotografie: Studio Philippi. Uit het boek: Lekker stoven van Janneke Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën