nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend, zomer | italiaans |
Van deze goud-geel gekleurde soep word je instant vrolijk! De geroosterde paprika’s geven deze tomatensoep een extra rijke smaak. Kun je lastig aan gele tomaten komen? Je kan de soep uiteraard ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s. Serveer ‘m met een knapperige knoflookciabatta.
voorbereiding30 minuten
Oven45 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 3 paprika’s geel
  • 1 kg tomaten geel
  • 10 el olijfolie
  • 6 tenen knoflook
  • 1 ciabatta afbak
  • 12-15 takjes tijm
  • 1,5 l groentebouillon
  • handvol basilicumblaadjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en leg ze met het snijvlak op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en leg ze op de bolle kant bij de paprika op de bakplaat. Besprenkel de tomaten met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de tomaat en paprika 30 min. in de oven.
  • Neem dan de paprika eruit en zet de tomaten nog ± 15 min. terug in de oven. Laat de paprika 5 min. afkoelen en verwijder het vel. Snijd de paprika in repen.
  • Pers intussen 2 tenen knoflook en meng met 3 el olijfolie en zout naar smaak. Snijd de ciabatta in sneetjes, maar niet helemaal door. Druppel de knoflookolie in de inkepingen en stop de tijm erbij. Snijd nog 2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes en doe die bij de tijm.
  • Neem de tomaten uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de laatste 2 tenen knoflook 1 min. Doe de tomaten erbij en bak ± 4 min. mee. Druk de tomaten stuk met een spatel. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
  • Bak de ciabatta in de voorverwarmde oven in 6 min. bruin en krokant. Schenk de bouillon bij de groenten en breng tegen de kook aan. Kook de soep ± 5 min. zachtjes.
  • Pureer intussen de basilicumblaadjes met de laatste 3 el olijfolie met de staafmixer. Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen. Schenk er een straaltje basilicumolie in en bestrooi met peper en eventueel wat extra basilicum naar smaak. Serveer met de knoflookciabatta.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer. Met dank aan Ipli Maastricht. 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tomatensoep

Vijf extra receptideeën