delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ricottapannenkoekjes met bietenrelish & warmgerookte forel

aantal 8 | hapje | feestelijk, weekend | internationaal |
Heerlijke lichte ricottapannenkoekjes met zelfgemaakte bietenrelish en forel. Als je de relish van te voren maakt, dan is het nog binnen een half uur klaar ook! 
Probeer ook eens ricottakoekjes met spinazie en munt. 
voorbereiding25 minuten
bietenrelish55 minuten

ingrediënten

  • 3 eieren gescheiden
  • 240 g ricotta
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 50 g bloem
  • 30 g gesmolten boter + extra om in te bakken
  • 25 g fijngeknipte bieslook kervel* en platte peterselieblaadjes, gemengd
  • 300 g warmgerookte forel** of zalmfilets, vel verwijderd, in vlokken verdeeld
  • bietenrelish zie recept hieronder,
  • alfalfa en waterkers voor serveren

ook nodig

  • aluminiumfolie

bietenrelish

  • 2 tl bruine mosterdzaadjes***
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 500 g gekookte bieten grof geraspt
  • 55 g kokosbloesemsuiker
  • 125 ml ahornsiroop
  • 1 kaneelstokje
  • ½ tl gemalen piment
  • 80 ml balsamico-azijn

instructies

  • Meng de eierdooiers, ricotta, parmezaan, bloem, gesmolten boter en kruiden in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop alles met een lepel door elkaar.
  • Klop de eiwitten in een aparte kom met een snuf zout tot er zachte pieken zijn gevormd en spatel het dan voorzichtig door het ricottamengsel tot alles net is gemengd.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep steeds eetlepels vol van het beslag en maak zo 4 pannenkoekjes van 8 cm Ø. Bak ze 1-2 min. aan iedere kant en dek ze af met folie om ze warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag en bak 8 pannenkoekjes in totaal.
  • Serveer de pannenkoekjes met de forel, bietenrelish, alfalfa en waterkers.

bietenrelish

  • Rooster de mosterdzaadjes 1 min. in een steelpan op middelhoog vuur tot ze gaan geuren en opspringen. Voeg de olie en ui toe en bak, al omscheppend, 1-2 min. tot de ui zacht is, maar niet gekleurd. Voeg de overige ingrediënten toe en 2 tl zout en roer alles door elkaar. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en kook, af en toe roerend, 30-40 min. tot alles is ingekookt en dik is. Zet weg om af te koelen. De relish blijft luchtdicht afgedekt in de koelkast tot 1 maand goed.
Voedingswaarde:
calorieën: 190kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
De voedingswaarden zijn zonder bietenrelish.
* Kervel is koop je bij goedgesorteerde groentewinkels.
**Warmgerookte forel haal je bij de vishandel of -kraam.
*** Bruin mosterdzaad is te koop bij de grotere supermarkt, toko of natuurwinkel.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
ricottapannekoekjes bietenrelish forel - delicious