nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

pizza met gekonfijte tomaatjes

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | italiaans |
Janneke Philippi kookt voor delicious. altijd gerechten, die makkelijk te maken zijn. En met nooit meer dan 10 ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt haalt. Maak haar snelle pizza met gekonfijte tomaatjes en paddenstoelen voor een easy zomeravond. In 30 min. ben je klaar!


Is je oven nu toch goed heet voor de pizza's? Maak ook deze vegetarische pizza parmigiana!
voorbereiding30 minuten
oven20 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 500 g kerstomaatjes aan de tak
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml olijfolie
  • 4 koelverse pizzabodems*
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 400 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 3 bollen mozzarella* à 125 g, grof gescheurd
  • 2 tl korianderzaad, gekneusd
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 el grof gesneden kervel of platte peterselie
  • ook nodig: ovenschaal 28x18 cm

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de kerstomaatjes in de ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg ze met de olijfolie toe. Konfijt de tomaatjes 15 min. in de oven.
  • Beleg intussen de pizzabodems met de paprika, paddenstoelen en mozzarella*. Bestrooi met het korianderzaad, de oregano en zout en peper.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
  • Besprenkel de pizza’s met ± 6 el van de tomatenolie* en bak ze in 8-10 min. in de oven goudbruin en gaar.
  • Snijd de pizza’s in punten en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de kervel of peterselie en serveer met de gekonfijte tomaatjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 1000kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 106g
auteur: delicious.
* Leg de stukken mozzarella evt. eerst even op keukenpapier. Soms komt er veel vocht uit en dat maakt je pizzabodems nat en klef.
EXTRA TOMATENOLIE Gebruik de rest van de heerlijke tomatenolie voor een salade, bruschetta of door couscous.
Wil je meer weten over konfijten
 
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

pizza met gekonfijte tomaatjes

Vijf extra receptideeën