nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

pizza met gekonfijte tomaatjes

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | italiaans |
Janneke Philippi kookt voor delicious. altijd gerechten, die makkelijk te maken zijn. En met nooit meer dan 10 ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt haalt. Maak haar snelle pizza met gekonfijte tomaatjes en paddenstoelen voor een easy zomeravond. In 30 min. ben je klaar!


Is je oven nu toch goed heet voor de pizza's? Maak ook deze vegetarische pizza parmigiana!
voorbereiding30 minuten
oven20 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 500 g kerstomaatjes aan de tak
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml olijfolie
  • 4 koelverse pizzabodems*
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 400 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 3 bollen mozzarella* à 125 g, grof gescheurd
  • 2 tl korianderzaad, gekneusd
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 el grof gesneden kervel of platte peterselie
  • ook nodig: ovenschaal 28x18 cm

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de kerstomaatjes in de ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg ze met de olijfolie toe. Konfijt de tomaatjes 15 min. in de oven.
  • Beleg intussen de pizzabodems met de paprika, paddenstoelen en mozzarella*. Bestrooi met het korianderzaad, de oregano en zout en peper.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
  • Besprenkel de pizza’s met ± 6 el van de tomatenolie* en bak ze in 8-10 min. in de oven goudbruin en gaar.
  • Snijd de pizza’s in punten en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de kervel of peterselie en serveer met de gekonfijte tomaatjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 1000kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 106g
auteur: delicious.
* Leg de stukken mozzarella evt. eerst even op keukenpapier. Soms komt er veel vocht uit en dat maakt je pizzabodems nat en klef.
EXTRA TOMATENOLIE Gebruik de rest van de heerlijke tomatenolie voor een salade, bruschetta of door couscous.
Wil je meer weten over konfijten
 
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

pizza met gekonfijte tomaatjes

Vijf extra receptideeën