nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij

paprika-paella met chorizo en inktvis

aantal 4 | hoofdgerecht | | spaans |
Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades.

totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 buisjes saffraan
  • 1 l warme kippenbouillon
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 vleestomaten
  • 200 g chorizo
  • 300 g risottorijst
  • 2 el pittige paprikapuree*
  • 100 g doperwten
  • 200 g inktvisarmen* supermarkt, viswinkel en online
  • 3 el platte peterselie fijngesneden
  • 1 citroen in partjes

voorraad

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

instructies

  • Week de saffraan in de warme bouillon en zet apart. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in ringen en de tomaten en de chorizo in blokjes.
  • Verhit in een ruime hapjes- of paella pan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de chorizo 3 min. zachtjes. Voeg de paprikaringen en de tomaat toe en bak 4 min. mee.
  • Schep de rijst en vervolgens de paprika-puree en bevroren doperwten erdoor. Schenk de bouillon in de pan, roer een keer goed en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en gaar de rijst zachtjes in ± 25 min.
  • Snijd de inktvis in plakjes en leg ze na 15 min. op de paella. Gaar de paella nog zo’n 10 min. zachtjes, tot de bouillon volledig is opgenomen en de rijst beetgaar is. Roer tijdens het garen niet, want de rijst mag aan de pan plakken. Die geliefde, krokante korst wordt in Spanje socarrat genoemd.
  • Bestrooi de paella met de peterselie en peper naar smaak en serveer met de partjes citroen. Zet de pan met 4 lepels op tafel. Eet, net als de Spanjaarden, uit de pan of geef er een bord bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 685kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
* Pittige paprikapuree is eigenlijk net zoiets als tomatenpuree, maar dan van paprika’s. Heerlijk om gerechten mee op smaak te brengen. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt of mediterrane winkels.
* Kun je geen inktvisarmen vinden, vervang ze dan door grote garnalen of fruits de mer uit de diepvries of koeling.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
paprikapaella - delicious

Vijf extra receptideeën