nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

mini clafoutis

aantal 8 | nagerecht | kerst, weekend | frans |
Het allerlekkerst zijn natuurlijk kersen die je rijp van de boom plukt en direct opeet. Neem na een bezoek aan de gaard ook een kistje mee naar huis, want daarmee maak je deze geweldige mini clafoutis. Heb je kersen over? Kijk hier hoe je ze kunt bewaren.
kooktijd40 minuten
Oven20 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 500 g kersen ontpit
  • 50 g suiker
  • 3 eieren
  • 300 ml crème fraîche + 100 ml voor de garnering
  • 125 g bloem
  • poedersuiker om te bestrooien

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 8 kleine vormpjes goed in met boter. Zet ze 10 min. in de vriezer en wrijf ze nogmaals in met boter. Bedek de bodems van de vormpjes met kersen en bestrooi ze met 25 g van de suiker.
  • Klop de eieren los met de rest van de suiker, crème fraîche, bloem en een mespunt zout en schenk het mengsel over de kersen in de taartvormpjes.
  • Bak de taartjes in 20 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Stort de taartjes voorzichtig als ze nog niet helemaal zijn afgekoeld. Serveer ze warm met poedersuiker en een dot crème fraîche.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Productie en bereiding: Trudelies Schouten. Recept: Boerenjongens eetwinkel. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

mini clafoutis kersen | delicious

Vijf extra receptideeën