nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

makreel met sinaasappel en tahinsaus

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraan, midden-oosters | glutenvrij
Makreel is een veelzijdige vis die perfect past bij citrussmaken. Wij besprenkelen in dit recept de makreel met sinaasappelsap en bestrooien 'm met munt voor een lekker frisse smaak. Serveer de makreel samen met een heerlijke saus van tahin & Griekse yoghurt.
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 biosinaasappels
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 takjes munt blaadjes in reepjes + extra om te garneren
  • 3 el olijfolie om in te bakken
  • 4 grote makreelfilets met vel
  • olijfolie
  • 1 el tahin
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 el citroensap

instructies

  • Maak een marinade van de rasp en het sap van 1 sinaasappel, kaneel, komijn, de helft van de knoflook, 1 el olijfolie, de helft van de munt, peper en zout. Maak een paar sneden net door de huid van de makreel. Marineer de makreelfilets 1-2 uur in de marinade in de koelkast. Klop ondertussen een sausje van de tahin met de yoghurt, de rest van de knoflook, de citroensap en de rest van de munt.
  • Verhit de rest van de olie in een vispan op hoog vuur en bak de visfilets eerst ± 2 min. op de huidkant, draai ze om en bak ze in nog ± 1 min. net gaar.
  • Snijd de rest van de sinaasappel in partjes en serveer de vis met de saus, extra munt en de sinaasappelpartjes. Lekker met platbrood en een tomatensalade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DÉSIRÉÉ VAN DIJK BEREIDING BEREIDING YVONNE JIMMINK RECEPTEN DOSIA BREWER EN MINTA NICOLAÏ PRODUCTIE DOSIA BREWER
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

makreelsinaasappel-deliciousmagazine

Vijf extra receptideeën