nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

lamskarbonades met venkel-ananassalade

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Lamskoteletjes met een fruitige salade, mooi brood en glas wijn vormen wat ons betreft de ingrediënten voor een heerlijke vrijdagse maaltijd om het weekend in te luiden.
Dol op lamsvlees? Probeer dan deze tagliatelle met lamsbolognese.
voorbereiding25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes
  • 3 el mangochutney *+ evt. extra voor erbij
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 kleine venkelknollen
  • 300 g ananasblokjes
  • 2 tl venkelzaad
  • ½ bosje dille
  • evt. 1-2 el appelazijn

voorraad

  • 1 teen knoflook
  • 4 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • knapperig brood voor erbij

instructies

  • Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier. Meng in een lage (oven)schaal de chutney met de kerrie en de chili. Schep de lamskoteletjes erdoor en zet even weg om te marineren.
  • Schaaf of snijd de venkel in hele dunne reepjes. Hak de ananas in kleinere stukjes. Vijzel het venkelzaad met de knoflook. Snijd de dille fijn.
  • Meng de mayonaise met de ananas, het venkelzaad, de knoflook en de dille en breng op smaak met wat azijn als dat nodig is. Schep de venkel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Leg ze op een schaal en serveer met de venkelsalade, evt. wat chutney en het brood. *mangochutney koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of online.
Voedingswaarde:
calorieën: 650kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën