nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij

kapucijners in tomatensaus met pancetta

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Minta & Mae nemen de keuken van Janneke Philippi over en vieren de herfst. Dit keer maken ze kapucijners in tomatensaus met pancetta. Tip: als je de de kapucijners een avond eerder maakt, trekken de smaken nog beter in.
Ook zo'n herfsttopper: minestrone met cannellinibonen.
voorbereiding25 minuten

ingrediënten

  • 800 g tomaatstukjes 2 blikken
  • 4 takjes marjolein
  • 200 g pancetta dun gesneden
  • 400 g kapucijners uit blik of pot
  • 4 zuurdesemtoasts dungesneden
  • evt. 1-2 peperoncino
  • evt. groene salade voor erbij

voorraad

  • 5 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie

instructies

  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Bewaar eenderde en bak de rest in olijfolie heel licht geelkleurig met de peperoncino. Laat de pereroncino weg als je het gerecht niet te pittig wilt maken. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de blaadjes van 2 takjes marjolein en zout en peper toe en laat de saus op middelhoog vuur 10-15 min. koken.
  • Snijd intussen de pancetta in stukjes en bak die met de rest van de knoflook knapperig in een koekenpan. Roer de kapucijners door de tomatensaus, laat goed doorwarmen en besprenkel met nog wat extra olijfolie.
  • Schep in een schaal, verdeel het pancettamengsel erover en bestrooi met de rest van de marjoleinblaadjes. Geef de zuurdesemtoast erbij. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde:
calorieën: 600kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
Recept: Redactie delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën