nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

hert met pistache-pangrattato en peterselie-knoflookolie

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst, kerst, weekend, winter | italiaans |
Probeer deze onweerstaanbare favoriet met hertenbiefstuk en peterselie knoflookolie. Perfect als je iets te vieren hebt maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken. 
voorbereiding20 minuten
kooktijd10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • ½ teen knoflook geperst
  • 2 tl sinaasappel bio, rasp
  • 30 g pistachenoten grof gehakt
  • 2 el milde olie
  • 2 el broodkruim fijn, van stevig zuurdesembrood
  • 4 x 150 g hertenbiefstukken op kamertemperatuur
  • 2 el boter
  • 1 tl pimentón de la vera

instructies

Voorbereiden

  • Kan 1 dag van tevoren.
  • Meng de peterselie, olijfolie en knoflook in een kom. Breng de peterselie-knoflookolie op smaak met zout. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
  • Rooster de pistachenoten, af en toe omscheppend, in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak nog wat fijner.
  • Verwarm de milde olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur het broodkruim goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout en de pimentón. Roer de pistache erdoor en breng op smaak met peper.
  • Laat afkoelen en bewaar afgesloten tot gebruik.

Bereiden

  • Begin 10 min. van tevoren.
  • Zorg dat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur is. Dep het hert droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen en leg de hertenbiefstuk in de pan. Bak het vlees op hoog vuur in 2-3 min. aan een kant bruin, keer het vlees en bak de andere kant ook nog ± 2 min. (afhankelijk van de dikte, het vlees moet vanbinnen rosé zijn).
  • Laat de biefstukjes even rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi ze met de pistachepangrattatocrunch. Sprenkel de peterselieknoflookolie er royaal omheen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Redactie delicious. Fotografie: Serge Philippi.
Bereiding en Styling: Janneke Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

hert met pistache-pangrattato en peterselie-knoflookolie - delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!