nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gekaramelliseerde stoofperen

aantal 6 | bijgerecht, nagerecht | feestelijk, kerst | hollands |
Deze overheerlijke stoofpeertjes zijn het allerlekkerst met een glaasje ruby port en stukjes olde remeker. Meer weten over stoofpeertjes en hoe je ze kan klaarmaken? Lees alles over dit heerlijke peertje in ons grote stoofperendossier.
voorbereiding15 minuten
kooktijd1 uur 45 minuten
totale tijd2 uur

ingrediënten

  • 10 stoofperen, liefst gieser wildeman, geschild, steeltjes eraan, kroontjes eraf
  • ½ (bio)citroen, schoongeboend en in plakken
  • 3-4 blaadjes laurier
  • 3 cm verse gember, geschild en in dunne schijfjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 g suiker
  • 1 fles witte dessertwijn of witte port
  • 150 g honing

instructies

  • Doe de peertjes in een passende pan. Verdeel de rest van de ingrediënten, behalve de honing, erover. De peertjes moeten bijna helemaal onder staan. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat de peertjes 1 uur en 25 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
  • Verwarm de oven voor op 180°Zet de peren voorzichtig rechtop in een wijde ovenschaal. Kook het overgebleven vocht met de honing in tot eenderde deel. Zeef de saus boven de peertjes in de schaal. Zet de schaal in de oven. Laat de peren in ±15 min. karamelliseren en gaar worden. Giet zo nu en dan wat karamelsaus over de peren. De peren zijn gaar als je er met een scherp mesje makkelijk doorheen kunt prikken. Laat ze afkoelen en schep op een mooie schaal. Overgiet ze met de saus uit de ovenschaal en dien op.
  • Lekker met wat olde remeker erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Vijf extra receptideeën