nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

freekeh en zalm met honing-paprikaglazuur

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Ze zitten een beetje op het strafbankje: koolhydraten. Onterecht, want ‘goede’ koolhydraten zorgen voor veel energie! We geven in dit recept freekeh een glansrol.


Nog een zomers recept met freekeh: een
salade met freekeh, koriander en merguez.
voorbereiding30 minuten
kooktijd15 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 330 g freekeh
  • 40 ml vloeibare honing
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder (pimentón)
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • 600 g zalmfilet aan één stuk, ontveld
  • 1 kleine courgette, over de lengte in dunne linten geschaafd, liefst op een mandoline
  • 150 g verse of diepvriesdoperwten, geblancheerd en koud afgespoeld
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • plukjes dille, voor erbij

romige limoendressing

  • 3 el zure room
  • sap van 1 limoen
  • 3 el extra vergine olijfolie

instructies

  • Doe de freekeh in een steelpan en overgiet met 1½ l koud water. Breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt in ± 25 min. zachtjes gaarkoken, waarbij alle vloeistof wordt opgenomen. Laat afkoelen en schep af en toe om.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200ºVerwarm in een kleine steelpan de honing met het paprikapoeder en de extra vergine olijfolie zacht zodat het goed mengt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm erop. Kwast in met het honing-paprikamengsel. Bestrooi met zout. Bak 15 min. voor medium. Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Schep in een kom de freekeh om met de courgettelinten en doperwten.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook al omscheppend in 20-30 sec. tot net knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop voor de dressing in een kleine kom alle ingrediënten door elkaar. Voeg 2-3 el lauw water en flink wat zout en peper toe. Schep de salade om met de dressing, leg op een schaal en bestrooi met knoflookplakjes en dille. Serveer samen met de geroosterde zalm.
Voedingswaarde:
calorieën: 1115kcal
|
eiwit: 48g
|
vet: 69g
|
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

freekeh en zalm - delicious

Vijf extra receptideeën