nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bloemkool-kippensoep

aantal 6 | hoofdgerecht | | internationaal |
Kipfilet, kippenbouillon, 1 bloemkool in roosjes en room. Meer heb je niet nodig om deze heerlijk romige bloemkool-kippensoep te maken. De finishing touch: een pikant strooisel van korianderzaad, jalapeñopeper en geroosterde cashewnoten én een pluk frisse groene cress.


Bloemkool is zó veelzijdig! Je kunt er zelfs nasi goreng van maken, eh… bloemkool goreng!
kooktijd35 minuten

ingrediënten

  • l kippenbouillon tablet
  • 1 bloemkool (± 1 kg), in roosjes
  • 250 ml slagroom
  • 2 kipfilets à 175 g
  • koriandercress of andere cress, voor garnering

pikant strooisel

  • ½ tl korianderzaad, geroosterd
  • 1 verse jalapeñopeper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 el cashewnoten, geroosterd en fijngehakt

instructies

  • Breng in een pan de bouillon afgedekt aan de kook. Voeg op 2 roosjes na alle bloemkool toe, breng weer aan de kook en kook afgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Pureer de soep in gedeelten glad met de staafmixer of in de blender.
  • Schenk de soep terug in een schone pan, doe de slagroom en kipfilets erbij en verwarm afgedekt op matig vuur. Pocheer de kipfilets in 10-12 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en snijd ze in niet te dikke plakjes. Voeg ze weer toe aan de pan en houd tot serveren warm op laag vuur.
  • Verhit intussen een kleine koekenpan en rooster het korianderzaad totdat ze poffen. Doe gelijk over in de vijzel en wrijf het korianderzaad tamelijk fijn. Meng met de jalapeñopeper, fijngesneden achtergehouden roosjes bloemkool en cashewnoten.
  • Verdeel de soep over kommen en strooi het pikante strooisel erover. Leg er nog wat koriandercress over en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 280kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
recept Charlotte Binns-McDonald fotografie Jeremy Simons styling Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Vijf extra receptideeën