nr.1 foodmagazine

3x bakboek tips voor de fanatieke thuisbakker

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bakken: het is een secuur werkje en vraagt veel oefening. Een bakboek kan daarbij goed van pas komen. We tippen je drie nieuwe bakboeken die je absoluut wil lezen!

Ook deze kookboeken zijn de moeite waard!

Boulangerie at Home

Niets schreeuwt meer zomers-in-Frankrijk dan de geur van verse brioches, baguettes en chouquettes. Met dit boek haal je die geuren en smaken in huis. De Franse patissier Rodolphe Landemaine geeft je alles wat nodig is om de kunst van Franse brood- en deegwaren te beheersen. Met maar liefst 100 recepten, infographics, stap voor stap foto’s en handige aanwijzingen. Boulangerie at Home – Rodolphe Landemaine – Harper Design, € 34,73

boulangerie at home - delicious

A good bake

Met zijn roze kaft, sierlijke letters en pakkende coverfoto lijkt dit wel een koffietafelboek. Gelukkig staat het ook vol recepten van Melissa Weller, die de sterren van de hemel bakt. Geniet van klassiekers als chocolade-babka en sticky buns, pompoentaart en Georgische kachapuri. Voor iedereen die buiten zijn comfortzone wil bakken onder de juiste begeleiding. A Good Bake – Melissa Weller & Carolynn Carreno – Random House USA Inc, € 32,99

A good bake - delicious

Everyone van bake

Leren bakken als de bedenker van de cronut, wie wil dat nu niet? Patissier Dominique Ansel bracht zijn tweede boek uit voor ervaren én onervaren (thuis)bakkers. Zelf kon hij zich geen patissieropleiding veroorloven en begon als 16-jarige leerlingbakker. Hij leert je de kneepjes van het vak via basistechniek en geeft je stap voor stap instructies. Everyone can bake – Dominique Ansel – Simon & Schuster, € 32,24

Everyone can bake - delicious

Tekst: liselotte legebeke.

A good bake - delicious