nr.1 foodmagazine

chocolade-kokosmuffins

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met muffins kun je eindeloos variëren. Niet zo gek dat ze inmiddels horen bij de grote klassiekers van de internationale patisserie. Waarom de combinatie van chocolade en kokos zo onweerstaanbaar is, hoeven we je niet uit te leggen. Gewoon maken! 

Probeer ook eens deze muffins met pruimencrumble.

chocolade-kokosmuffins

gebak (12 stuks)

300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 tl bakpoeder, gezeefd
175 g fijne kristalsuiker
25 g cacaopoeder, gezeefd
70 g (grof) geraspte kokos + extra om te bestrooien
200 g pure chocolade, in stukjes
165 ml zonnebloemolie
350 ml karnemelk
1 ei, losgeroerd
100 ml slagroom
2 volle el mascarpone
ook nodig: muffinplaat met 12 holtes, ingevet en met papieren vormpjes (caisses) erin

Verwarm de oven voor op 180°

Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de suiker, cacao en een snuf zout. Schep de kokos en 50 g van de chocoladestukjes erdoor.

Klop in een andere kom de olie, karnemelk en het ei door elkaar. Spatel dit door het meelmengsel. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 25-30 min. of tot een in het midden ingestoken houten satépen er schoon en droogt uitkomt.

Doe de rest van de chocolade in een hittebestendige kom. Verwarm de room in een steelpan met dikke bodem op matig vuur tot net onder het kookpunt. Schenk met de mascarpone bij de chocolade en roer tot een glad mengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en breng met een paletmes (glaceermes) aan op de muffins. Bestrooi met extra kokos en serveer.

Bereiden ±30 min. / oven ±30 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

chocolade-kokosmuffins delicious.