nr.1 foodmagazine

Zó gemaakt: abrikozen-yoghurtontbijt met verveinethee & cantuccini

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zeg nu zelf: niks handiger dan kokend water direct uit de kraan tappen! Of je nu pasta of groente kookt, of thee zet voor dit romige ontbijt, de Quooker kokendwaterkraan is een uitkomst! Je bespaart water, tijd en energie, en door het geïntegreerde filter smaakt het water beter.

Dit is het perfecte ontbijt op een lome zaterdag- of zondagochtend, kop koffie en de krant erbij en zie daar: een gelukkig mens. 

verveine-abrikozen met vanille-honingyoghurt en cantuccini

ontbijt- of nagerecht (4 personen)

3 zakjes verveinethee
of 3-4 el gedroogde verveine
120 g suiker
225 g grote halfgedroogde abrikozen
250 g dikke Griekse yoghurt
rasp van 1 (bio)sinaasappel
zaadjes van ½ vanillestokje
of neem ½ tl vanille-extract
2 el honing (of meer/minder naar smaak)
4-8 cantuccini (Italiaanse koekjes)
blaadjes van 2 takjes munt

bereiden ± 50 min.

quooker-yoghurtabrikoos-deliciousmagazine

Vul de theepot met ± 500 ml kokend water. Doe de verveine(thee) erbij en laat ± 20 min. trekken. Verwijder de zakjes of de losse verveine. Doe de thee in een pan samen met de suiker en abrikozen en zet op het vuur. Laat afgedekt op laag vuur ± 20 min. heel zachtjes koken of tot de abrikozen zacht zijn. Verdeel de abrikozen over 4 bakjes of bordjes en laat afkoelen. Kook de thee in ± 6 min. verder in tot een dunne siroop. Meng intussen de yoghurt met de sinaasappelrasp, vanille en honing. Geef de yoghurt en een koekje bij de abrikozen en versier met munt.

p.p. ± 440 kcal / 7 g eiwit / 9 g vet / 80 g kh d.

Meer weten over de voordelen van kokend water uit een kokendwaterkraan halen? Je vindt het op quooker.nl.

PRODUCTIE EN RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY DELICIOUS SAMEN MET QUOOKER

abrikozenyoghurt-quooker-delicious