amarettisandwich met espressocrème

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Amaretti morbidi zijn de zachte variant van Italiaanse amandelkoekjes. Met Hollandse bitterkoekjes is dit ook onweerstaanbaar.

Maak ook eens deze affogato-muffins met mokkasuiker!

Amarettisandwich met espressocrème 

zoet (4 personen)

25 g suiker
2 el verse sterke (espresso)koffie
125 g mascarpone
20 amaretti morbidi of bitterkoekjes

Los de suiker op in de koffie en laat afkoelen.

Klop met een garde de koffie door de mascarpone.

Schep de espressocrème op 10 koekjes en druk een tweede koekje erop.

Leg de amarettisandwiches op een schaal. Leg de koekjes 1 uur in de koelkast zodat de crème stevig kan worden.

TIP Vervang eventueel 1 el koffie door 1 el koffie- of amandellikeur.

Bereiden ± 15 min. / ± 1 uur wachten.

amaretti mokkacreme-delicious