nr.1 foodmagazine

amarettisandwich met espressocrème

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Amaretti morbidi zijn de zachte variant van Italiaanse amandelkoekjes. Met Hollandse bitterkoekjes is dit ook onweerstaanbaar.

Maak ook eens deze affogato-muffins met mokkasuiker!

Amarettisandwich met espressocrème 

zoet (4 personen)

25 g suiker
2 el verse sterke (espresso)koffie
125 g mascarpone
20 amaretti morbidi of bitterkoekjes

Los de suiker op in de koffie en laat afkoelen.

Klop met een garde de koffie door de mascarpone.

Schep de espressocrème op 10 koekjes en druk een tweede koekje erop.

Leg de amarettisandwiches op een schaal. Leg de koekjes 1 uur in de koelkast zodat de crème stevig kan worden.

TIP Vervang eventueel 1 el koffie door 1 el koffie- of amandellikeur.

Bereiden ± 15 min. / ± 1 uur wachten.

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

amaretti mokkacreme-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!