nr.1 foodmagazine

prei-bonenstamp met warmgerookte zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vis en stamppot is een combinatie waar je misschien niet snel aan denkt, maar wanneer je deze stamppot met cannellinibonen, zalm en grove mosterd probeert, wil je niet meer anders. 

Vind je zalm écht zalig? Probeer nu deze vijf heerlijke gerechten met zalm in de hoofdrol. 

prei-bonenstamp met warmgerookte zalm

hoofdgerecht (4 personen)

1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
2 el olijfolie
600 g prei, in 1 cm dikke ringen gesneden
500 g witte cannellinibonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
2-3 el milde grove mosterd
200 g crème fraîche
500 g warmgerookte zalmfilet*
handvol rucola

Stap 1
Kook de aardappels in een bodem water met zout afgedekt in 20 min. zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de prei erdoor en bak in 6-8 min. beetgaar. Schep de bonen erdoor en warm ze door.

Stap 2
Meng de mosterd in 2-3 slagen door de crème fraîche. Verdeel de zalm in vlokken.

Stap 3
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de prei met de bonen er luchtig door. Schep het mosterdmengsel erdoor en breng zonodig extra op smaak met zout en/of peper.

Stap 4
Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de zalmvlokken erover. Bestrooi met een beetje rucola.

* Warmgerookte zalm koop je bij viswinkels en veel grote supermarkten. Of neem evt. 300 g gerookte zalmfilet.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

preistamp bonen en zalm delicious.