portugese queijadas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janneke Phillipi bakt haar supersnelle versie van de bekende Portugese zoete kaastaartjes. ‘Vervang voor een ander smaakaccent de kaneel eens door gemalen anijs, citroen- of sinaasappelrasp of kardemom. Ook een snuf nootmuskaat geeft heeft heel verrassend effect!’

Nog meer recepten van Janneke? Maak deze salade met prosciutto en meloen!

portugese queijadas

ontbijtgerecht (12 stuks)

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
200 g verse zachte roomkaas naturel
150 g suiker
4 eidooiers
1 zakje vanillesuiker
1 tl gemalen kaneel
poedersuiker
ook nodig: muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Stapel de deegplakjes en rol ze weer uit tot een grote, dunne lap. Snijd met behulp van een uitsteek- vormpje of schoteltje uit het deeg 12 deeg- rondjes van 10 cm Ø en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.

Stap 2
Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop de eidooiers, vanillesuiker en kaneel erdoor.

Stap 3
Schep het roomkaasmengsel in de deegbodempjes.

Stap 4
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi de queijadas met poedersuiker.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 20-25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

portugese-queijadas-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze