saté van gemarineerde en geroosterde kip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mister Kitchen heeft Zuid-Korea al heel lang bovenaan de to-go-lijst staan en nu is het zover: een week lang eten zij zich door de unieke eetcultuur van dit culinaire schiereiland. Ze proeven onder andere deze saté van gemarineerde en geroosterde kip. Wij nemen je mee.

saté van gemarineerde en geroosterde kip

hoofdgerecht (4-6 personen)

500 g kippendij zonder vel
1 lente-ui
stukje verse gember van ± 4 cm
2 teentjes knoflook, gekneusd
200 ml sojasaus
2 el Koreaanse maltsiroop*
2 el sesamolie
1 tl sesamzaadjes, geroosterd
ook nodig: houten satéstokjes (in water geweekt als je de bbq gebruikt)

Stap 1
Leg de kip op een snijplank onder plasticfolie en rol met een deegroller uit tot half de oorspronkelijke dikte.

Stap 2
Snijd de lente-ui in ringen en de gember in zeer dunne plakjes.

Stap 3
Meng de knoflook, lente-ui, gember, sojasaus, malt- siroop of honing en sesamolie in een kom. Leg de kip erin, dek af en laat in de koelkast 2 uur marineren.

Stap 4
Snijd de kip in repen en rijg de repen aan stokjes en rooster gaar in 15-20 min. op de bbq of in een grillpan en bestrooi met het sesamzaad.

*Koreaanse maltsiroop koop je bij Aziatische supermarkt. Of neem honing of maïsstroop.

Bereiden ± 10 min. / marineren 2 uur / bbq of grillpan ± 20 min.

RECEPTEN, TEKST EN BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR PRODUCTIE MERIJN TOL

saté-delicious