hazelnoten-amaretti met mokka

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zin in iets lekkers maar geen tijd om uren in de keuken te staan? Deze hazelnoten-amaretti koekjes met mokka zijn daar het pérfecte antwoord op. Wij zijn benieuwd hoe lang de koekjes blijven liggen… 

Meer Italiaans zoet? Deze abrikozenbiscotti’s zijn ook heerlijk!

hazelnoten-amaretti met mokka

koekjes (± 20 stuks)

2 eiwitten, op kamertemperatuur
150 g fijne kristalsuiker
+ extra om te bestrooien
300 g blanke hazelnoten*, fijngemalen
1 tl vanille-extract
2 el oploskoffiepoeder
20 chocolade-mokkaboontjes

Mix in een keukenmachine alle ingrediënten behalve de mokkaboontjes tot een zacht en kleverig beslag. Draai van opgehoopte eetlepels beslag 20 balletjes. Bestrooi met nog wat suiker, leg op elke een mokkaboontje en druk ze er licht in. Leg de amaretti op een grote met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170ºC. Bak de amaretti 16-20 min. tot ze kleine barstjes krijgen, maar nog wel enigszins zacht zijn. Laat afkoelen op een rooster.

* Bij natuurwinkels en sommige supermarkten kun je ook hazelnootmeel kopen. Of maal de hazelnoten zelf tot meel in de keukenmachine.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 18 min.

RECEPTEN SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

hazelnoten-amaretti met mokka - delicious