mosselen in gele curry

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fan van Zeeuwse mosselen? Dan moet je deze variant in zelfgemaakte gele curry van culi visexpert Bart van Olphen eens proberen! Restje currypasta over? Die kun je nog twee weken bewaren in de koelkast.

Hoe maak je mosselen schoon en hoe maak je ze klaar?

mosselen in gele curry

hoofdgerecht | 4 personen

gele currypasta
1 ui
1 stengel citroengras, harde uiteinden verwijderd
4 tenen knoflook
2 cm gemberwortel, geschild
4 gele habaneropepers, zonder steeltje
1 gele paprika, zonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
½ tl kurkumapoeder
rasp van 1 limoen
50 ml zonnebloemolie
zout en witte peper

overige ingrediënten
3 kg mosselen in de schelp
1 stengel citroengras, in grove stukken gesneden
300 ml kokosmelk
4 bosuien, in ringen gesneden
½ rode chilipeper, in ringetjes gesneden
4 takjes koriander, blaadjes geplukt
sap van ½ limoen
1 limoen, in partjes

Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten in de keukenmachine te malen tot een grove pasta. Breng die op smaak met zout en peper. Overgebleven currypasta kun je twee weken bewaren in de koelkast. Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.

Neem een grote kookpan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de gele currypasta samen met de stukken citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed. Breng het aan de kook en doe de mosselen erbij. Meng ze goed door de saus en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten tot de schelpen openstaan. Voeg nu de helft van de bosui, rode chilipeper en koriander en het limoensap toe en roer goed.

Serveer de mosselen met de overgebleven bosui, chilipeper en koriander. Serveer met partjes limoen.

bereidingstijd: 25 min.

RECEPTEN BART VAN OLPHEN FOTOGRAFIE DAVID LOFTUS BOEK HET ZEEUWSE MOSSELKOOKBOEK UITGEVERIJ KOSMOS

mosselen

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze