De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Krokante lamskoteletjes met lentesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
krokante lamskoteletjes met lentesalade | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Alle dagen zondag! Je zou het bijna denken met alle feestdagen komende tijd. In delicious.april vieren we de zondagen met delicious.friend Janneke en haar simpele, maar verrukkelijke gerechten die net even dat extraatje hebben.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 150 g bulgur grof
  • 200 g doperwten vers gedopt of diepvries
  • 1 bosje radijs*
  • 4 sneden casinobrood zonder korst
  • 2 citroenen bio
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ei losgeklopt
  • 8 lamskoteletjes op kamertemperatuur
  • 3 el olijfolie om te bakken
  • 2 sjalotten in hele dunne partjes
  • 1 bosje peterselie grof gesneden
  • 100 g feta liefst van schapenmelk, grof verkruimeld
  • 6 el olijfolie extra vierge

instructies

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de erwten in ruim kokend water met zout in 6-8 min. beetgaar. Snijd intussen de radijsjes van het loof. Was ze en snijd in kwarten. Spreid de bulgur en erwten op een platte schaal en laat afkoelen.
  • Maal in de keukenmachine het brood tot grof kruim of verkruimel het grof. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng het broodkruim, het citroenrasp, de knoflook en zout en peper naar smaak op een plat bord. Klop het ei los in een diep bord. Dep de koteletjes droog met keukenpapier. Haal ze door het ei en druk ze vervolgens rondom goed in het kruim.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 3 min. per kant goudbruin, krokant en vanbinnen rosé en sappig. Meng intussen in een kom de bulgur, erwten, sjalot, peterselie, radijsjes en evt. grof gesneden radijsloof (zie hieronder) en feta. Halveer de geraspte citroen en knijp de helften boven de kom uit. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de lamskoteletjes met de krokante bulgursalade. Serveer er de laatste citroen in partjes bij om over de lamskoteletjes te sprenkelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Van heel verse bosjes radijs is het blad ook heerlijk in de salade. Was het radijsloof en hak grof. De peterselie kun je dan evt. achterwege laten.
MET DILLE
Behalve knoflook en citroenrasp meng ik vaak nog een handje fijngehakte dille door het broodkruim.
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


krokante lamskoteletjes met lentesalade | delicious