nr.1 foodmagazine

appelbeignets met ijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Appelbeignets zijn echte klassiekers voor oudejaar. Met dit recept uit ons bakboek lukken ze gegarandeerd! Serveer ze met kaneel- of vanille-ijs als je er echt dessert of high tea van maakt.

Wil jij de lekkerste oliebollen bakken tijdens oud en nieuw? Klik dan hier voor het recept

appelbeignets met ijs

± 12 stuks, (6 personen)

4 friszure appels (bijv. granny smith)
2 el citroensap
150 g bloem, gezeefd
½ tl bakpoeder, gezeefd
1 tl fijne kristalsuiker
zonnebloemolie om te frituren
poedersuiker om te bestrooien
voor erbij, kaneel- of vanille-ijs (zie p. xxx)

Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in ringen van 1 cm dik. Schep ze om met het citroensap.

Doe de bloem, bakpoeder, de suiker en een snufje zout in een kom. Klop langzaam ± 150 ml koud water door het bloemmengsel zodat je een dik en glad beslag krijgt en laat even rusten.

Schenk de olie in een frituurpan en verhit de olie tot 190°C. Haal enkele appelringen door het beslag, schud ze even af en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Frituur ze 1-2 minuten tot ze goudbruin kleuren, keer ze met behulp van een tang en frituur nog 30 seconden. Neem de ringen uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd de gebakken appelbeignets warm in een lauwe oven terwijl je de rest bakt. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met ijs.

Bereiden ± 20 min

RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING LOUISE PICKFORD  

bakboekVoor meer bakinspiratie bestel je delicious. het bakboek bij ons in de webshop. Ook leuk om cadeau te doen!

appelbeignets