10x variatie op puree

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een goed stuk vlees, een lekker visje of mooie groenten kun je heel mooi presenteren op puree. Hieronder vind je een lijstje met 10x variatie op puree.

Een klassieke combinatie: aardappels, vlees, groente. Hier vind je een lijstje met AVG-gerechten!

10x variatie op puree

basisrecept aardappelpuree
bijgerecht | 4 personen | v

1 kg iets kruimige aardappels (bijv. désirée), geschild en in stukken
40 g boter, in stukjes
125 ml melk, verwarmd
witte peper, naar smaak
extra boter, voor serveren

Doe de aardappels in een pan en voeg zoveel koud water toe dat ze onderstaan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook ze in ± 25 min. gaar. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels in 2-3 min. droogstomen. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de boter en melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg er voor het serveren nog een stukje boter op.

Bereiden ± 30 min.

zoete aardappels, walnoten & gebakken salie
Maak de klassieke aardappelpuree met 500 g aardappels en 60 ml melk. Schep ± 500 g gekookte en gestampte
zoete aardappels erdoor. Laat de extra boter weg en bestrooi met 30 g gehakte geroosterde walnoten en blaadjes van 2 takjes in boter gebakken verse salie.

erwten & munt 
Maak de klassieke aardappelpuree en schep er ± 150 g gepureerde erwtjes en de fijngesneden blaadjes van 2 takjes verse munt door. Garneer met extra muntblaadjes en verbrokkelde (geiten)feta. Breng op smaak met peper.

pompoen & pesto
Maak de klassieke aardappelpuree, maar dan met 500 g aardappels en 60 ml melk. Schep er ± 500 g gestoomde, gepureerde pompoen door. Laat de extra boter weg en garneer met 2 el verse basilicumpesto.

mosterdzaad & spinazie
Maak de klassieke aardappelpuree. Schep er ± 1 el grove mosterd en een handvol jonge spinazieblaadjes door.

rodekool & spruitjes
Maak de klassieke aardappelpuree. Bak 1 handjevol rodekool en 6 doormidden gesneden spruitjes een paar minuten in 1 el boter. Roer ze door de aardappelpuree.

knolselderij & spek
Maak de klassieke aardappelpuree maar gebruik 500 g aardappels en kook 600 g geschilde en in blokjes gesneden knolselderij mee. Laat de extra boter weg. Bak 100 g reepjes ontbijtspek in 1 el boter en verdeel over de puree. Schenk het vet uit de pan erover en bestrooi met rucolacress of andere cressen.

bloemkool & blauwe kaas
Maak de klassieke aardappelpuree. Bestrooi met ± 200 g geroosterde bloemkoolroosjes en verkruimel ± 50 g blauwe kaas erover.

gruyère & zwarte peper
Maak de klassieke aardappelpuree en roer er 125 g gruyère door. Breng op smaak met versgemalen peper.

indiase specerijen
Maak de klassieke aardappelpuree. Bak in een koekenpan ½ tl komijnzaad, 1 mespunt gemalen kurkuma en 10 verse curryblaadjes* in 1 el druivenpitolie tot ze geuren. Verdeel de specerijen over de puree en garneer met kleine papadums* en 1 fijngesneden sjalotje.

* Curryblaadjes zijn gedroogd en soms vers of bevroren te koop bij aziatische winkels. Papadums koop je bij
supermarkten en aziatische winkels. Zijn er geen kleine, neem dan grote en breek ze in stukken.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER

vleesboek van delicious.

In delicious. hét vleesboek vind je genoeg inspiratie voor lekkere bereidingen van vlees die je bij puree kunt serveren. Bestel in onze webshop voor jezelf of om cadeau te doen!

puree