nr.1 foodmagazine

pompoenpuree met kastanjes en knoflook

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Geen diner is compleet zonder bijgerechten. Deze pompoenpuree met kastanjes en knoflook is een rijke aanvulling op een mooi stuk vlees of bij geroosterde groenten. 

Serveer deze puree bijvoorbeeld bij geroosterde bavette…

pompoenpuree met kastanjes en knoflook

bijgerecht | 4 personen | v

500 g (biopompoen)
2 el olijfolie
snuf suiker
50 g gepelde tamme kastanjes*, vliesjes verwijderd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
25 g boter
100 ml slagroom

Voorbereiden: kan 1-3 dagen van tevoren. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Was de (ongeschilde) pompoen goed, snijd hem in parten en verwijder met een lepel de zaden. Snijd het vruchtvlees (met schil) in stukken van 3 cm. Doe ze in een kom en schep de olie, zout, peper en de suiker erdoor. Spreid de pompoen blokjes uit op een bakplaat en leg de kastanjes erbij. Rooster de pompoen 15 min. in de oven. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden: bak de knoflook in de boter zachtjes lichtbruin. Voeg de pompoen en slagroom toe en warm goed door. Prak de pompoen met een vork tot een puree en breng op smaak met zout en peper. Hak de kastanjes grof en strooi ze over de puree.

*Te koop bij de groentewinkel of neem geroosterde kastanjes uit een pot.

Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 1o min.

RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

 

pompoenpuree