nr.1 foodmagazine

Zo maak je gekonfijte citroenschil

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van origine werd citroenschil gekonfijt om het langer te kunnen bewaren. Maar door vruchten te konfijten geef je ze ook een veel zachtere, zoete smaak. Heel lekker! Gebruik ‘m in gebak en desserts of als garnering. Ook leuk als culi-cadeautje.

Zelf konfijten? Dit moet je weten.

gekonfijte citroenschil

STAP 1
Snijd de schil van 6 (bio) citroenen. Schraap het witte deel uit de binnenkant en snijd de schillen in brede repen. Doe in een steelpannetje en giet er zoveel water over tot ze onder staan. Breng aan de kook en laat ± 10 min. Op laag vuur koken zodat de smaak goed kan intrekken. Giet af en herhaal dit proces nog twee keer.

citroenschil 1

STAP 2
Snijd de schillen in flinterdunne reepjes van +/- 3 mm dik. Verwarm 200 g fijne kristalsuiker met 500 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.

citroenschil 2

STAP 3
Schep de reepjes op een met bakpapier bekleed dienblad en gebruik 2 vorken om ze los te maken. laat ± 10 min. Rusten. Schep om met extra suiker.

citroenschil 3

In deze video laten we je zien hoe je op een simpele manier citruspartjes snijdt:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Recept: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konigs. Bereiding: Cynthia Black 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

citroenschil