nr.1 foodmagazine

pastasalade met bluecheesedressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Liefhebbers van roquefort halen hun hart op met de dressing die over deze pastasalade gaat. Als je de dressing apart houdt, kun je ‘m ook meenemen naar park/bos/picknick!

pastasalade met bluecheesedressing

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

150 g schelpjespasta
4 stengels bleekselderij + gele blaadjes
½ krop romeinse sla, in brede repen van 2 cm gesneden
100 g tatsoi*, blad losgehaald, of jonge spinazieblaadjes

dressing
150 g roquefort
4 el rodewijnazijn
50 ml olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken.

Pureer voor de dressing 100 g van de kaas met de azijn en de olie in een maatbeker met de staafmixer romig. Voeg 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bleekselderij schuin in dunne boogjes. Schep in een grote kom de pasta, bleekselderij, romeinse sla en tatsoi door elkaar met dressing.

Verdeel de salade over 4 diepe broden. Brokkel de resterende kaas erover. Maal extra verse peper erboven.

*Tatsoi is een kleinere variant van paksoi, heel geschikt om rauw in salades te verwerken. Te koop bij veel oosterse supermarkten.

Bereiden ± 20 min.

 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

pastasalade-delicious