Franse runderdaube met aligot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Joke: ‘Vandaag heb ik uit delicious. 2 (februari ’10, red.) de runderdaube met aligot gemaakt. Ik vraag me af of het wel goed is dat er 1½ liter (dat zijn wel 2 flessen!) rode wijn voor nodig is en ook nog eens 400 ml runderbouillon? Overigens was de daube goed gelukt en erg lekker.’

Culinair redacteur Ellen van Mol: ‘We hebben al verschillende commentaren gehad op dit recept, van heel lekker tot niet lekker. We gingen ervan uit dat het recept goed was, want het is echt een klassieker. Het lijkt inderdaad nogal veel vocht voor die hoeveelheid vlees. Natuurlijk moet het vlees goed onderstaan, maar dan nog. Om helemaal zeker te zijn hebben we het recept opnieuw getest. Onze testkok vond daarbij dat er ook wel erg veel vocht nodig is. Volgens haar zijn 1,2 liter rode wijn en 300 ml runderbouillon voldoende. Daarbij is het verstandig om ook de hoeveelheid quatre epices te verminderen naar 1½ theelepel.’