Zwarte rijst met gestoofde kabeljauw in kokossaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Zwarte rijst met gestoofde kabeljauw - delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch |
Een echte herfsttopper met een Aziatische twist van Janneke Philippi. Voor een knapperige bite bestrooi je het gerecht met wat gehakte noten of gehakte wasabibollen.
En vooraf? Snelle dumplings met zoetzure venkel natuurlijk!
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 250 g zwarte rijst
  • 3 sjalotten, in partjes
  • 1 stengel sereh, gekneusd
  • 1 pakje kokosmelk, 200 g
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 400 g aspergebroccoli
  • 3 el radijskiemen
  • 2 tl roze peperkorrels

voorraad

  • 2 el olie

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. Voeg de sereh met de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Zet het vuur laag, leg de kabeljauwfilet in de pan en bestrooi met zout en peper. Stoof de vis afgedekt gaar in, afhankelijk van de dikte, 8-10 min.
  • Kook of stoom intussen ook de aspergebroccoli in 4-5 min. beetgaar.
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de aspergebroccoli en de kabeljauwfilet met de kokos-serehsaus erbij. Bestrooi met de radijskiemen. Wrijf boven de borden de peperkorrels fijn tussen je vingertoppen.
Voedingswaarde:
calorieën: 515kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!