zeeforel met salade en appel

zeeforel met salade

Zin in zeeforel? En kijk je uit naar het weekend, omdat je dan zo lekker uitgebreid je gang kunt gaan in de keuken? Maak dit comfortfood recept: zeeforel met salade!

Vissaus en sojasaus zijn de enige smaakmakers hier, meer is ook niet nodig. Ideaal met het knapperige van kort gegrilde groenten en friszure appel.

Zeeforel met salade

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal | lactosevrij
Bestel een groot stuk gefileerde zeeforel van tevoren bij je visboer. Geen grote grillpan voor de vis? Leg de vis op een ingevette bakplaat onder de voorverwarmde ovengrill en gril hem net zo lang als in de pan.
kooktijd45 minutes

Kookgerei

  • grote grillpan waar de vis in past

ingrediënten

  • 150 ml vissaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • zeeforelfilet* van ruim 1 kg met vel
  • zonnebloemolie
  • salade
  • 2 struikjes witlof, elk in vier parten
  • 4 el extra vergine olijfolie + extra voor de witlof
  • 1 granny smith-appel, julienne gesneden
  • 1 krop radicchio, in smalle parten
  • ½ bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
  • 15 g muntblaadjes
  • 4 el 60 ml granaatappelmelasse
  • 1 el sherryazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 rode Aziatische sjalot, fijngesneden

instructies

  • Schenk de vissaus en sojasaus in een schaal. Leg de visfilet met het vel omhoog in de marinade laat 10 min. intrekken. Verhit intussen de grillpan op hoog vuur. Besprenkel voor de salade de witlof met een beetje olijfolie, strooi er zout en peper over en gril 4-5 min. onder af en toe keren. Schep de witlof in een kom, laat iets afkoelen en voeg dan de appel, radicchio, peterselie en munt toe. Schep om.
  • Klop in een andere kom de granaatappelmelasse, azijn, 4 el olijfolie, het citroensap en de sjalot en voeg wat zout en peper toe. Sprenkel vlak voor serveren een beetje vinaigrette over het witlof-mengsel en schep om.
  • Neem de vis uit de marinade (die heb je niet meer nodig), laat uitlekken, dep droog met keukenpapier en bestrijk met zonnebloemolie. Gril met het vel omlaag 6 min. tot het vel krokant en geschroeid is. Keer de vis en gril nog 3-4 min. voor medium, of tot naar wens gaar is. Laat 5 min. rusten en leg op een schaal. Schep de witlofsalade erover en geef de rest van de vinaigrette erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 430kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
R Emma McCaskill, P Ben Dearnley, S Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens deze makkelijke viscasserole!

zeeforel met salade
R Emma McCaskill, P Ben Dearnley, S Kirsten Jenkins