aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
internationaal |
Maak de koekjes van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Zo worden ze ook steviger.
Ingrediënten
- 350 g zalmfilet
- 3 el paneermeel
- 1 ei
- 100 g feta
- 5 takjes dille
- 1 komkommer
- 75 g Griekse yoghurt
- 50 g ongezouten amandelen
- pitabrood, voor erbij
voorraad
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
Instructies
- Maal de zalm grof in de keukenmachine en meng met het paneermeel en ei. Verkruimel de feta en snijd de dille fijn.
- Meng de feta met de helft van de dille en zout en peper door het zalmmengsel.
- Vorm met vochtige handen 12 koekjes. Snijd of schaaf de komkommer in dunne lange linten. Doe de yoghurt in een wijde kom en rasp de knoflook erboven. Voeg de komkommer en rest van de dille toe. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de zalmkoekjes in 6-8 min. bruin en net gaar. Hak de amandelen grof en strooi over de komkommer-dillesalade. Serveer de zalmkoekjes met de salade. Geef er (geroosterd) pitabrood bij.
Voedingswaarde
calorieën: 581kcal
eiwit: 31g
vet: 37g
koolhydraten: 29g
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook eens: geroosterde aubergine met satésaus!