Maak de koekjes van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Zo worden ze ook steviger.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
350gzalmfilet
3elpaneermeel
1ei
100gfeta
5takjes dille
1komkommer
75gGriekse yoghurt
50gongezouten amandelen
pitabrood,voor erbij
voorraad
1teenknoflook
3 el olijfolie
Instructies
Maal de zalm grof in de keukenmachine en meng met het paneermeel en ei. Verkruimel de feta en snijd de dille fijn.
Meng de feta met de helft van de dille en zout en peper door het zalmmengsel.
Vorm met vochtige handen 12 koekjes. Snijd of schaaf de komkommer in dunne lange linten. Doe de yoghurt in een wijde kom en rasp de knoflook erboven. Voeg de komkommer en rest van de dille toe. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de zalmkoekjes in 6-8 min. bruin en net gaar. Hak de amandelen grof en strooi over de komkommer-dillesalade. Serveer de zalmkoekjes met de salade. Geef er (geroosterd) pitabrood bij.
Voedingswaarde
calorieën: 581kcal
eiwit: 31g
vet: 37g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi