vijgencarpaccio met dragon en olijfolie

vijgencarpaccio met dragon en olijfolie

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks, kerst | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Deze vijgencarpaccio met de uitgesproken smaken van dragon, parmezaanse kaas en olijven past perfect bij een robuuste fruitige extra vergine olijfolie zoals de Carapelli Il Centenario.
Verrassend nagerecht: olijfolie-ijs met rozemarijn en zeezout.
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 6 takjes dragon blaadjes geplukt
  • 50 ml Carapelli Il Centenario extra vergine olijfolie
  • 8 mooie vijgen
  • ± 1 el sherry-azijn of witte balsamico-azijn
  • 25 g parmezaanse kaas in flinters
  • ± 30 g taggiasche-olijven ontpit
  • 40 g pistachenoten geroosterd en grof gehakt
  • evt. zoutvlokken en klaverzuringblaadjes

Instructies

  • Houd wat mooie blaadjes apart en vijzel de rest van de dragon met een snuf zout fijn. Doe de Carapelli extra vergine olijfolie erbij en vijzel helemaal glad.
  • Snijd de vijgen in heel dunne plakjes en verdeel ze iets overlappend over een schaal. Bedruppel ze met wat van de zelfgemaakte dragonolie en wat azijn. Plet de olijven eventueel een beetje. Verdeel de olijven, parmezaanflinters en pistachenoten over de vijgen en bedruppel met nog wat extra vergine olie. Bestrooi met wat dragon, zwarte peper en evt. wat zoutvlokken en blaadjes.

Voedingswaarde

calorieën: 306kcal
eiwit: 6g
vet: 22g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
delicious. samen met Carapelli
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!