vegan nasi goreng

vegan nasi goreng

Een klassieker als nasi goreng kan ook prima vegan. Als je vegan kookt, gebruik dan veel kruiden, specerijen, pickles en sauzen: zo krijg je dezelfde rijke umami-sensatie.

Voor dit recept kun je ook prima zelf vegan trassi maken, je hebt zoveel smaakmakers. Voor extra smaakdiepgang voeg je wat shii-takepoeder toe.

GREEN

Eet je hoofdzakelijk veganistisch – of wil je graag wat groener eten? GREEN is dit jaar wegens groot succes terug in een gloednieuwe versie! In deze 2e uitgave maakt de redactie van delicious. planet proof food extra leuk en makkelijk. Verwacht 48 gerechten met maximale smaak. 100% vega en in veel gevallen ook vegan. Bestel het nummer hier!

Vegan nasi goreng

lactosevrij, veganistisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | indonesisch | lactosevrij, vegan
Gebruik de ketjap die je lekker vindt. Ketjap asin voor een niet zo zoete nasi en manis of medja voor een zoetere smaak.
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • ± 100 g pandanrijst
  • ± 100 ml zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • rasp van 1 biolimoen
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl geelwortel
  • 6 el ketjap*
  • ½ el palmsuiker
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blok stevige tofoe
  • 1 grote winterwortel, geraspt
  • 4 lenteui, fijngesneden
  • ¼ Chinese kool, ragfijn gesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spreid uit op een bakplaat en laat helemaal afkoelen.
  • Verhit intussen wat van de olie in een wok en bak de knoflook, sjalot en rode peper goudbruin. Doe samen met de gember, limoenrasp, komijn, koriander, geelwortel, 2 el ketjap, palmsuiker en de tomatenpuree in de kleine kom van de keukenmachine en draai tot een fijne pasta. Snijd de tofoe in reepjes en schep in een kom om met 3 el ketjap. Verhit nog wat olie in de wok en bak de reepjes 5 min. al omscheppende. Schep uit de wok. Voeg de kruidenpasta toe aan de wok en bak al roerende in nog wat olie ± 5 min.
  • Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur al omscheppend een paar minuten mee.
  • Voeg ook de wortel, driekwart van de lente-ui en de Chinese kool toe en bak al omscheppend even mee. Serveer de nasi goreng met de gebakken tofoe de rest van de lente-ui.

Voedingswaarde

calorieën: 542kcal
eiwit: 17g
vet: 33g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
TIP: Schep 200 g zijden tofoe (silken tofu) om met 1-2 el ketjap naar keuze en schep op de nasi.
RECEPTEN MERIJN TOL, FOTOGRAFIE EN STYLING HOMECOOKING DEPT., BEREIDING BART STUART
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: vegan nachos met chipotle, zwarte bonen & snijbiet