Gebruik de ketjap die je lekker vindt. Ketjap asin voor een niet zo zoete nasi en manis of medja voor een zoetere smaak.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
± 100 g pandanrijst
± 100 ml zonnebloemolie
2teentjesknoflook
1sjalot,fijngesneden
1rode peper,fijngesneden
2cmgember,geraspt
rasp van 1biolimoen
2tlkomijnpoeder
2tlkorianderpoeder
1tlgeelwortel
6elketjap*
½elpalmsuiker
2eltomatenpuree
1blok stevige tofoe
1grote winterwortel,geraspt
4lenteui,fijngesneden
¼Chinese kool,ragfijn gesneden
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spreid uit op een bakplaat en laat helemaal afkoelen.
Verhit intussen wat van de olie in een wok en bak de knoflook, sjalot en rode peper goudbruin. Doe samen met de gember, limoenrasp, komijn, koriander, geelwortel, 2 el ketjap, palmsuiker en de tomatenpuree in de kleine kom van de keukenmachine en draai tot een fijne pasta. Snijd de tofoe in reepjes en schep in een kom om met 3 el ketjap. Verhit nog wat olie in de wok en bak de reepjes 5 min. al omscheppende. Schep uit de wok. Voeg de kruidenpasta toe aan de wok en bak al roerende in nog wat olie ± 5 min.
Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur al omscheppend een paar minuten mee.
Voeg ook de wortel, driekwart van de lente-ui en de Chinese kool toe en bak al omscheppend even mee. Serveer de nasi goreng met de gebakken tofoe de rest van de lente-ui.
Voedingswaarde
calorieën: 542kcal
eiwit: 17g
vet: 33g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
TIP: Schep 200 g zijden tofoe (silken tofu) om met 1-2 el ketjap naar keuze en schep op de nasi.RECEPTEN MERIJN TOL, FOTOGRAFIE EN STYLING HOMECOOKING DEPT., BEREIDING BART STUART