We vieren de - aanstaande - herfst met deze vegan erwtensoep bomvol groente. In plaats van doperwten kun je ook spliterwten voor dit recept gebruiken. Ga in dat geval uit van 350 g spliterwten, week ze 1 nacht van tevoren en kook ze in 35-40 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de gesneden groenten toe.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1grote aardappel,geschild en in blokjes
1prei
250gknolselderij,geschild en in blokjes
1winterpeen
600gdoperwten*
sap en rasp van 1biocitroen
1bosje selderij
150gvegan roomkaas
200gvegan spekblokjes of gemengde geroosterde noten
± 8 plakjes grof roggebrood
Voorraad
2vegan groentebouillontabletten
2laurierblaadjes
½elneutrale olie
Instructies
Breng in een grote pan 1 l water met de bouillonblokjes en het laurierblad aan de kook. Snijd intussen de aardappel, prei, knolselderij en wortel in blokjes. Voeg de doperwten met de groente en aardappel en helft van de citroenrasp en het -sap toe en kook zachtjes 15-20 min. of tot de groente beetgaar zijn.
Snijd intussen de selderij klein en meng samen met de rest van de citroenrasp door de vegan roomkaas. Breng op smaak met versgemalen peper. Bak de spekreepjes in de olie gaar in 4-6 min.
Pureer de soep grof, zodat je nog wel stukjes groente ziet. Breng op smaak met wat extra citroensap en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de spekjes en de rest van de selderij en serveer met het roggebrood en de selderij spread.
Voedingswaarde
calorieën: 552kcal
eiwit: 24g
vet: 17g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
RECEPT: REDACTIE DELICIOUS. | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK.