veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegan
Deze 'bolognese' met bloemkoolgehakt is eigenlijk nog lekkerder dan de klassieke variant. Het staat ook zo op tafel: binnen 40 minuten heb je een vega pasta barstensvol groente. Restje bloemkool over, maak deze flatbreads met yoghurt.TIP Lekker met (vegan) mozzarella erbij.
kooktijd40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- olijfolie, om in te bakken
- 2 el misopasta
- 70 g tomatenpuree (1 blikje)
- ½ el gerookte-paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl venkelzaad
- 300 g spaghetti
- 15 g basilicum, grof gesneden
- extra vierge olijfolie, voor erover
instructies
- Verdeel de bloemkool in roosjes, schil de steel en snijd grof. Doe de bloemkool in de kom van de keukenmachine en maal met de pulseknop tot een grof mengsel: bloemkoolgehakt.
- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de miso, tomatenpuree en kruiden ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bloemkool toe en bak op middelhoog vuur in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Kook intussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd een half kopje van het kookvocht apart. Meng de spaghetti met het bewaarde kookvocht door het bloem- koolgehakt. Verdeel over 4 borden en verdeel de basilicum erover. Besprenkel met olijfolie.
calorieën: 417kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook deze heerlijke vegan nasi goreng