Deze 'bolognese' met bloemkoolgehakt is eigenlijk nog lekkerder dan de klassieke variant. Het staat ook zo op tafel: binnen 40 minuten heb je een vega pasta barstensvol groente. Restje bloemkool over, maak deze flatbreads met yoghurt.TIP Lekker met (vegan) mozzarella erbij.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
1kleine bloemkool
olijfolie,om in te bakken
2elmisopasta
70gtomatenpuree(1 blikje)
½elgerookte-paprikapoeder
1elgedroogde oregano
1tlvenkelzaad
300gspaghetti
15gbasilicum,grof gesneden
extra vierge olijfolie,voor erover
Instructies
Verdeel de bloemkool in roosjes, schil de steel en snijd grof. Doe de bloemkool in de kom van de keukenmachine en maal met de pulseknop tot een grof mengsel: bloemkoolgehakt.
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de miso, tomatenpuree en kruiden ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bloemkool toe en bak op middelhoog vuur in 15-20 min. goudbruin en gaar.
Kook intussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd een half kopje van het kookvocht apart. Meng de spaghetti met het bewaarde kookvocht door het bloem- koolgehakt. Verdeel over 4 borden en verdeel de basilicum erover. Besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 417kcal
eiwit: 15g
vet: 10g
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG.