traybake: kip met venkel, snijbiet en aardappels

traybake: kip met venkel, snijbiet en aardappels

Zin in een traybake met kip? Zoek niet verder. Deze met venkel, snijbiet en aardappels zijn de perfecte break in je week.

Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!

Traybake met kip, venkel, snijbiet en aardappels

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Twee keer marineren is dubbel zoveel smaak! Eerst marineer je de kip met olie en citroen – daar wordt-ie supersappig van – en net voor het roosteren smeer je 'm nog een keer in met allerlei geurige specerijen. Over een smaakbom gesproken! En omdat je alles op één bakplaat maakt, is de afwas een eitje.
Bekijk ook: kip uit de oven: de 21 beste recepten
Kooktijd20 minutes
oven1 hour 30 minutes
Totale tijd1 hour 50 minutes

Ingrediënten

  • 7 el extra vergine olijfolie
  • 5 el citroensap
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder + extra voor garnering
  • 1,6 kg kip (1 hele kip), opengeknipt aan rugzijde, opengeklapt en platgedrukt*
  • 600 g rode aardappels, gehalveerd
  • 4 kleine venkelbollen, in de lengte gehalveerd
  • ½ bos snijbiet in grote stukken gesneden
  • 1 bol knoflook horizontaal gehalveerd
  • ½ tl komijnzaad geroosterd, gekneusd in de vijzel
  • ½ tl venkelzaad geroosterd, gekneusd in de vijzel
  • ½ tl korianderzaad geroosterd, gekneusd in de vijzel
  • 10 takjes tijm, gekneusd

Instructies

  • Meng in een grote schaal 5 el olie met het citroensap en paprikapoeder en voeg zout en peper toe. Dep de kip droog met keukenpapier en wentel door de marinade. Laat 1-2 uur (of een hele nacht) marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de aardappels, venkel, snijbiet en knoflook over de bodem van een grote braadslee en schep om met de specerijen, takjes tijm, zout, peper en de rest van de olijfolie. Leg de gevlinderde kip op de groenten, met het vel omhoog, en besprenkel met de rest van de marinade in de schaal. Bestrooi het vel van de kip met zout en peper.
  • Braad de kip in de oven goudbruin en gaar in 1-1 1⁄2 uur. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten. Garneer met nog wat paprikapoeder.

Voedingswaarde

calorieën: 580kcal
eiwit: 31g
vet: 37g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
* Op deliciousmagazine.nl/kipvlinderen zie je hoe je een kip vlindert.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze traybake met bloemkool, avocado en tahin