summer rolls met krab

summer rolls
aantal 12 | hapje, voorgerecht | | vietnamees |
'Wie denkt dat surimi iets met krab te maken heeft, moet vooral een salade, cocktail of summer rolls van echt noordzeekrab proeven' – Mister Kitchen
Tips van Mister Kitchen voor krab kopen, schoonmaken en koken…
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 360 g krabvlees
  • ½ niet al te rijpe mango, in luciferdunne staafjes
  • ¼ komkommer, in luciferdunne staafjes
  • 20 g rijstnoedels, gekookt
  • 2 bosui, in dunne ringen
  • 24 blaadjes koriander
  • 24 blaadjes muntrasp van 6 biolimoenen
  • 12 rijstvellen*
  • 12 blaadjes little gem

chilisaus

  • 4 el chilisaus
  • ½ el vissaus
  • 1-2 el limoensap

instructies

  • Breng het krabvlees op smaak met zout en peper. Meng de krab met de mango, komkommer, rijstnoedels, bosui, helft van de kruidenblaadjes, limoenrasp en breng evt. op smaak met wat limoensap en peper.
  • Houd de rijstvellen kort onder de kraan onder koud water, ze moeten net even vocht op kunnen nemen en beslist niet te nat worden. Ze lijken eerst nog wat stevig maar zijn na een minuut soepel genoeg om te rollen en vouwen.
  • Leg telkens een vochtig rijstvel op een schone theedoek. Leg een beetje onder het midden een blaadje little gem en schep daarop eentwaalfde deel van het krabmengsel. Leg bovenop een blaadje munt en koriander. Vouw het deel van het rijstblad wat naar je toe ligt over het mengsel en zorg dat je het een beetje stevig opvouwt.Klap de zijkanten over de vulling naar binnen en rol de summer roll verder op. Maak zo ook de rest.
  • Je kunt de summer rolls zo onder een licht vochtige theedoek ongeveer een halve dag koel goed houden. Serveer met de chilisaus.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Rijstvellen koop je bij toko’s en Aziatische of grotere supermarkten. Er zijn verschillende vormen en groottes. Kies voor dit recept grote ronde vellen.
PRODUCTIE: MISTER KITCHEN | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: CYN FERDINANDUS | MMV ONTDEKDENHELDER.COM | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN MET DANK AAN RICHARD VAN OOSTENBRUGGE, BORD’EAU AMSTERDAM.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
summer rolls