vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
europees |
vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
europees |
vegetarisch
Een goedgevulde groentestoof staat garant voor comfortfood. Kies verse groenten en kruiden en een stevige basis als wijn, cider of bouillon en je oogst succes.
Begin de avond van tevoren en zet de gedroogde bonen in de week, of gebruik een snelkookpan als fijne shortcut!
Ook het wachten waard: onze feestelijke knol-au-vin.
Ingrediënten
- 3 el extra vergine olijfolie
- 60 g boter
- 2 grote preien, schoongemaakt, in dunne ringetjes
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 11⁄2 tl gedroogde oregano
- 3 el bladpeterselie en tijm, fijngesneden + extra tijm om erover te strooien
- 11⁄2 tl venkelzaad, geroosterd
- 400 g witte champignons + 400 g kastanjechampignons, de grote gehalveerd
- 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
- 125 ml rode wijn
- 300 ml groentebouillon
- 800 g passata, gezeefde tomaten
- 250 g gedroogde witte bonen, een nacht geweekt, afgegoten
- gegrild zuurdesembrood bestrood met Parmezaanse kaas, voor erbij
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Verhit de olie en boter in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Voeg de prei met de knoflook, oregano, peterselie, tijm en het venkelzaad toe. Bak de prei onder regelmatig omscheppen 6-8 min. zonder te laten kleuren. Voeg de paddenstoelen, bleekselderij en wijn toe. Schep 4-5 min. om tot de wijn volledig verdampt is en de champignons halfgaar zijn. Voeg de bouillon, passata en bonen toe en schep om. Breng de bonenschotel aan de kook, dek af met een velletje bakpapier en daarna met de deksel. Stoof de bonen in ± 2 uur helemaal gaar en tot de saus mooi gebonden is.
-
Breng de bonenschotel op smaak met zout en peper, bestrooi hem met tijm en serveer met het zuurdesembrood.
Voedingswaarde
calorieën: 607kcal
eiwit: 27g
vet: 26g
koolhydraten: 52g
RECEPT: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!