Deze snelle noedels met biefstuk heb je in een handomdraai gemaakt. Meer recepten voor Elke Dag vind je in onze special!
Noedels met biefstuk
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Als je het vlees in de bouillon op laag vuur pocheert, krijg je een supermals resultaat. Wees niet bang om te slurpen, dat is de joy van noedelsoep! Klik hier voor een vega noedelsoep met pompoen.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 l runderbouillon
- 4 el 60 ml sojasaus
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 2 gedroogde chilipepers
- 4 cm verse gemberwortel*, in dunne plakjes
- 200 g biefstuk
- 300 g gemengde paddenstoelen, bijv. shiitake en enoki
- 270 g gedroogde sobanoedels
- 2 struikjes boksoi in 8 cm-stukken 150 g sugarsnaps, in de lengte gehalveerd
instructies
- Doe de bouillon met de sojasaus, kaneelstokjes, steranijs, pepers en gember in een grote pan, schenk er 500 ml water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. trekken.
- Voeg de biefstuk toe en pocheer hem 7 min. voor medium-rare; pocheer de laatste 2 min. de paddenstoelen mee. Schep de biefstuk en paddenstoelen op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
- Houd de bouillon warm op heel laag vuur. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de noedels gaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking gaar. Voeg 30 sec. voor het einde van de kooktijd de bok choy en sugarsnaps toe. Giet af.
- Snijd voor serveren de biefstuk in dunne plakjes en verdeel samen met de noedels, boksoi, sugarsnaps en paddenstoelen over kommen. Schep de bouillon erover.
calorieën: 412kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 4g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS, NIGEL LOUGH.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: noedels met tofoe, hoisin en paksoi!