aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Als je het vlees in de bouillon op laag vuur pocheert, krijg je een supermals resultaat. Wees niet bang om te slurpen, dat is de joy van noedelsoep! Klik hier voor een vega noedelsoep met pompoen.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1lrunderbouillon
4el60 ml sojasaus
2kaneelstokjes
2steranijs
2gedroogde chilipepers
4cmverse gemberwortel*,in dunne plakjes
200gbiefstuk
300ggemengde paddenstoelen,bijv. shiitake en enoki
270ggedroogde sobanoedels
2struikjes boksoiin 8 cm-stukken 150 g sugarsnaps, in de lengte gehalveerd
Instructies
Doe de bouillon met de sojasaus, kaneelstokjes, steranijs, pepers en gember in een grote pan, schenk er 500 ml water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. trekken.
Voeg de biefstuk toe en pocheer hem 7 min. voor medium-rare; pocheer de laatste 2 min. de paddenstoelen mee. Schep de biefstuk en paddenstoelen op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
Houd de bouillon warm op heel laag vuur. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de noedels gaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking gaar. Voeg 30 sec. voor het einde van de kooktijd de bok choy en sugarsnaps toe. Giet af.
Snijd voor serveren de biefstuk in dunne plakjes en verdeel samen met de noedels, boksoi, sugarsnaps en paddenstoelen over kommen. Schep de bouillon erover.
Voedingswaarde
calorieën: 412kcal
eiwit: 29g
vet: 4g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS, NIGEL LOUGH.