Vergeet spaghetti bolognese en maak eens deze gnocchi bolognese. Superlekker, eenvoudig en binnen een half uurtje op tafel.
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
In dit recept gebruiken we lamsgehakt. Bij mediterrane supers met een vleesafdeling vind je zeker lamsgehakt. Of gebruik eventueel het vlees uit lamsworstjes.
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 150 g wortel
- 2 tl venkelzaad
- 300 g lamsgehakt
- 140 g tomatenpuree, groot blik
- 150 ml rode wijn
- 200 ml lamsfond, supermarkt
- 500 g verse gnocchi
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
voorraad
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en de wortel in stukjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui met de knoflook, bleekselderij, wortel en het venkelzaad 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in nog eens 3 min. rul en bruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
- Schenk de wijn en daarna de fond erbij en roer tot een saus. Laat de vleessaus 8-10 min. zachtjes stoven. Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de helft van de kaas bij de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de gnocchi op de borden en verdeel de saus erover. Serveer met de rest van de kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 422kcal
eiwit: 25g
vet: 21g
koolhydraten: 29g
RECEPT, BEREIDING, STYLING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook eens: gnocchi met zoete tomatensaus van Jamie Oliver!