rode kool recept: salade met peertjes

rode kool recept: salade met peertjes

Op zoek naar een rode kool recept? Zoek niet verder en maak deze kleurrijke salade. In een half uurtje zet je ‘m in elkaar.

Bekijk ook: 11x rode kool recepten: van coleslaw tot soep

Rode kool recept: salade met peertjes

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks | |
Kooktijd30 minutes
koelkast30 minutes

Ingrediënten

  • 100 ml rodewijnazijn
  • 60 g rietsuiker
  • ½ rodekool, flinterdun* gesneden
  • 1 el roomboter
  • beetje suiker
  • 2 grote peren, geschild, kwarten in parten
  • 175 g blauwe kaas (bijv. Bastiaansen blauwe geit of roquefort*)
  • 50 g pistachenoten, fijngesneden

dressing

  • 3 el wittewijnazijn
  • 8 el groene olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • snufje gemalen kruidnagel

Instructies

  • Breng de azijn, 700 ml water, rietsuiker en zout en peper naar smaak aan de kook en laat de suiker oplossen. Doe de kool in een kom en giet het azijnmengsel erover. Meng alles goed en laat 5 min. staan. Laat in een vergiet uitlekken en goed afkoelen. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de roomboter samen met de suiker in een koekenpan, leg de peerplakken erin en laat zachtjes karamelliseren.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing, voeg toe aan de rodekool en meng goed. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de kaas en pistache erover. Schik de peertjes erop.
  • * Op een mandoline kun je de kool flinterdun snijden. Te koop bij kookwinkels. Op een gewone schaaf gaat het ook, maar dat is iets grover.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Op zoek naar een ander rode kool recept? Dit kan ook:

Gestoofd in bessensap

Stoof fijngesneden rodekool in een goed afgesloten pan op laagste vuur in een laagje bessensap met kruidnagel, anijszaad en kaneel. Voeg als de kool zacht is (na 30-40 min.) nog een fijngesneden appel toe en stoof nog 15 min. mee.


Rauwkost van rodekool en knolselderij

Meng flinterdun gesneden rodekool met dunne staafjes (julienne) knolselderij en winterwortel. Meng er geroosterde walnoten, rozijnen en een frisse vinaigrette van appelazijn met walnootolie door. Serveer in een koolblad.


Rodekool-shake

Doe 1 partje fijngesneden rodekool met 2 rauwe boerenkoolbladeren zonder nerven, 1 banaan, halve appel, handje peterselie en ¼ ananas is stukken in de blender. Giet er vruchtensap of water op zodat het voor driekwart onderstaat en pureer totdat het flink schuimig is. Direct opdrinken.

Ook een heerlijk voorgerecht: rodekoolsoep met appel en noten