rodekoolsoep met appel & noten

aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | herfst, najaar, voorjaar, winter | nederlands |
Rodekool met appeltjes kent iedereen wel, maar rodekoolsoep met appel & noten is weer helemaal iets anders! Een geurige soep met spekjes en appel die ook nog eens een waanzinnige kleur heeft.
Restje kool over? Maak deze salade!
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 30 g gerookt (vega)spek, in mini-blokjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 500 g rodekool, fijngesneden
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 95 g walnote, geroosterd en grof gehakt

instructies

  • Bak voor de rodekoolsoep eerst op laag vuur de (vega)spekjes ± 5 min. Voeg de ui toe en bak al omscheppend nog 5 min. Voeg de rodekool, appel, bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat ± 15 min. zachtjes koken of tot de kool net beetgaar is. Schep ± 2 flinke eetlepels kool uit de soep en houd apart voor garnering. Verwijder het laurierblaadje.
  • Pureer de rest van de soep met 75 g van de gehakte walnoten en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden en schep in het midden van elk bord wat van de achtergehouden rodekool. Bestrooi met de rest van de noten.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN: REDACTIE DELICIOUS. | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rodekoolsoep - delicious