aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
In de voorraadkast van Janneke staan altijd handige Italiaanse basics, zoals gedroogde paddenstoelen. Janneke: 'Daarmee geef ik soep en saus extra hartigheid. Makkelijk door de ravioli, intens lekker door gehaktsaus en heerlijk bij burrata die zich mengt met de saus.'
Ingrediënten
- 20 g gedroogde paddenstoelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree (1 blikje)
- 100 ml rode wijn
- 1 blaadje laurier
- 350 ml passata di pomodoro
- 500 g ravioli met paddenstoelen (koelvers)
- 150 g burrata (1 bol)
- 50 g rucola
- 50 g pecorino
Instructies
-
Hak de gedroogde paddenstoelen in stukjes. Doe ze in 100 ml warm water en zet apart om te weken.
-
Snijd de ui en de knoflook klein. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook ± 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul in ± 4 min.
-
Schep de tomatenpuree erdoor en bak ± 1 min. zachtjes. Schenk de rode wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Voeg de paddenstoelen met het weekvocht en de laurier toe.
-
Schenk de passata erbij en smoor de saus zachtjes 8 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de ravioli in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de ravioli af en verdeel over een schaal. Schep de bolognesesaus erover. Scheur de burrata in stukjes en verdeel over de saus. Bestrooi met de rucola en schaaf er de pecorino boven. Maak af met wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 777kcal
eiwit: 34g
vet: 37g
koolhydraten: 61g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
/**/